Za udeležbo na seminarju bodo udeleženci prejeli licenčne točke Zdravniške zbornice Slovenije in Lekarniške zbornice Slovenije.
Organizator bo udeležencem podelil tudi 3 »točke zvestobe«

Komu je namenjen:
specialistom in specializantom gastroenterologije, interne medicine, družinske medicine in pediatrije, magistrom farmacije.

Organizator:
prof. Rok Orel, Inštitut za probiotike in funkcionalno hrano in Slovensko združenje za gastroenterologijo in hepatologijo.

Voditelj:
prof. dr. Rok Orel, dr. med., znan. svet., pediater gastroenterolog.

Gosti:
prof. dr. Danica Rotar Pavlič, dr. med., specialistka družinske medicine; dr. Gregor Novak, dr.med., internist gastroenterolog; dr. Nataša Smrekar, internistka gastroenterologinja; doc. dr. Gregor Norčič, abdominalni kirurg; mag. Darja Urlep Žužej, dr. med., pediatrinja gastroenterologinja, dr. Anija Orel, mag. prehrane, doc. dr. Evgen Benedik, dipl. inž. živil. tehnol..

Voditelj:
prof. dr. Rok Orel, dr. med., znan. svet., pediater gastroenterolog.

Brezplačna prijava na seminar: Zelo praktično o kroničnih vnetnih črevesnih boleznih


Tokratni spletni seminar je nadaljevanje dveh zelo uspešnih dogodkov, ki jih je naš Inštitut organiziral v zadnjih letih, spletnega seminarja »Skoraj vse o kroničnih vnetnih črevesnih boleznih (vključno z najnovejšimi novostmi) v samo dveh urah« lani in kongresa »Divertimento za KVČB« na gradu Fužine pred dvema letoma.

Tokrat bo poudarek na zdravljenju. Trenutno veljavnih doktrinah, različnih terapevtskih možnostih, o tem, kako delujejo različna zdravila, kdaj se odločimo za katero izmed njih in kakšni so možni stranski učinki, kakšna je vloga prehranske podpore in prehranskega zdravljenja. Govorili bomo tudi o tem, na kaj moramo biti pozorni pri zdravljenju KVČB pri nosečnicah, doječih materah, majhnih otrocih, starostnikih… In seveda kot vedno: «najnovejše novosti«…Pa vrsta praktičnih nasvetov iz ust najboljših slovenskih strokovnjakov z različnih področij, ki se ukvarjajo z zdravljenjem KVČB. Na koncu pa odgovori na vaša vprašanja.

Seminar bo potekal v obliki moderiranega pogovora med strokovnjaki podprtega z drsnicami. Vsi, ki spremljate naše spletne seminarje, obliko že dobro poznate. Obljubljamo, da boste izvedeli veliko novega in predvsem praktično uporabnega.!Trudili se bomo, da bomo kar se da nazorni, neposredni in vsaj malo tudi zabavni.

Kot je pri naših dogodkih že navada, je prijava in udeležba na kongresu za vas, udeležence, brezplačna. Pri prijavi ne pozabite vnesti vseh ključnih podatkov, ker vam le tako lahko zagotovimo, da boste deležni tudi kreditnih točk, ki jih bosta podelili Zdravniška in Lekarniška zbornica Slovenije.

Na gledanje!

Prof. dr. Rok Orel, dr. med.


Okvirni program:

(Program je orientacijski, ker seminar ne bo potekal v obliki predavanj ex catedra, ampak vodene diskusije moderatorja s predavatelji ob drsnicah)

18:00 – 18:10
Pozdrav in uvod: Orel R 

18:10 – 18:40
Kako zdravimo kronične vnetne bolezni danes (terapevtski algoritmi zdravljenja ulceroznega kolitisa in Crohnove bolezni): Orel R, Novak G, Urlep D, Smrekar N 

18:40 – 18:55
Kje je mesto konvencionalnih zdravil pri zdravljenju KVČB (kortikosteroidi, topični kortikosteroidi, aminosalicilati, imunomodulatorji): Smrekar N 

18:55 – 19:25
Biološka zdravila, kdaj, katera in optimizacija zdravljenja: Novak G, Smrekar N 

19:25 – 19:40
Satelit Takeda: Nove možnosti zdravljenja po meri bolnika z zdravilom Entyvio: Smrekar N 

19:40 – 19:55
Satelit Pfizer: Tofacitinib: Novak G 

19:55 – 20:10
Satelit Medias International: Vloga prehranskega podpore pri KVČB, kdaj, s čim in kako: Orel A 

20:10 – 20:25
Prehransko zdravljenje KVČB: Urlep D, Orel A, Benedik E 

20:25 – 20:45
Kirurško zdravljenje KVČB. Norčič G 

20:45 – 21:00
Satelit Takeda: Prekinitev začaranega kroga zapletenih perianalnih fistul pri Crohnovi bolezni: Norčič G 

21:00 – 21:15
Posebnosti zdravljenja KVČB v različnih starostnih obdobjih življenja: otroštvu, nosečnosti, dojenje, starostniško obdobje Orel R, Urlep D, Novak G, Smrekar N 

21:15 – 21:35
Najpogostejša vprašanja o zdravljenju KVČB v primarni praksi: Rotar Pavlič D 

21:35 -
Diskusija